منتدى كلمة حق
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي

منتدى كلمة حق


 
الرئيسيةمكتبة الصوربحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طريقة عمل طاجن القرع العسلى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
مصراوية
النائب العام
النائب العام


انثى العمر : 32
تاريخ التسجيل : 28/11/2010
عدد المساهمات : 389
نقاط : 1133
السٌّمعَة : 1000

مُساهمةموضوع: طريقة عمل طاجن القرع العسلى   الخميس يناير 13, 2011 3:31 pm

المقادير


1 كيلو قرع عسلي


نصف كيلو سكر


فانيليا


لبن


3 ملاعق كبيرة سمن


(يكون بلدي طبعاً)


3 ملاعق كبيرة دقيق

كوب لبن

مكسرات محمصة

جوز هند مبشور

قرفة مطحونة


الطريقة


الأول بنقطع القرع العسلي شرائح كده


[url=http://1.bp.blogspot.com/_rITz10k8SZU/SxqMRrz05xI/AAAAAAAABAQ/SxkLB8Q1jvo/s1600/377.jpg][/url]

[url=http://4.bp.blogspot.com/_rITz10k8SZU/SxqMa9pNLEI/AAAAAAAABAU/Yvo7XfKgv9g/s320/110752_f520.jpg][/url]



[url=http://3.bp.blogspot.com/_rITz10k8SZU/SxqMmFmff0I/AAAAAAAABAY/I2ujyV9OS-E/s320/pumpkin%2520scraped.jpg][/url]

[url=http://2.bp.blogspot.com/_rITz10k8SZU/SxqMtHXtQNI/AAAAAAAABAc/LjOCXb9f714/s320/e-Winter-Squash.jpg][/url]

و بعدين نقطعه مكعبات كده

[url=http://3.bp.blogspot.com/_rITz10k8SZU/SxqM6cvbKEI/AAAAAAAABAg/f8oUs4JcxXQ/s320/draft_lens2193716module11717917photo_1222353756freshpumpkin391826424_a22ae7b77a.jpg][/url]

و نحطه في حلة على النار و عليه السكر

و نهدي النار عليهم خااالص بدون أي اضافات

و نغطي الحلة كويس
[url=http://4.bp.blogspot.com/_rITz10k8SZU/SxqS8MdXwWI/AAAAAAAABAs/1eTjhuNdrKI/s320/pumpkin-puree-recipe-01.jpg][/url]


هنلاقي بعد كده القرع نزل ماية و السكر ذاب فيه

و كمان القرع هيكون استوي

بس مانسيبهوش لحد ما يتهري اوي

نحاول نحافظ عليه مكعبات علي اد ما نقدر



و نحطه في مصفي علشان نفصل العصير اللي نزل عن القرع


[url=http://1.bp.blogspot.com/_rITz10k8SZU/SxqTEOUmLAI/AAAAAAAABAw/57WuafhR93Q/s1600/steamer.jpg][/url]

و بعدين نعمل الباشاميل


نحط السمن علي النار و لما يسخن نحط الدقيق و نقلب لحد ما يبدأ ياخد لون ذهبي فاااتح و بعدين نحط 2 كوب من العصير اللي نزل من القرع و نقلب بسرعة كويس علشان ما يكلكعش و بعدين نحط كوب اللبن و عليه الفانيليا و نفضل نقلب لحد ما يغلظ قوامه و يكون زي قوام الباشاميل

و كده الباشاميل خلص

طيب اللي عاملة رجيم و مش عايزة سمن و دقيق محمر و الحاجات ديه تعمل ايه

؟؟


مافيش مشكلة

حطي كوبايتين العصير علي كوب اللبن بالفانيليا علي الدقيق في الخلاط

و اضرب يا معلم لحد التجانس التام

و بعدين حطيهم علي النار لحد ما يغلظ القوام و كده نكون برضه عملنا بشاميل

و مافيش حد احسن من حد

ندخل بأه علي صينية القرع شخصياً

نجيب الصينية


(تكون صينية وسط)

و ندهنها سمن او زيت زي ما تحبو

بس انا بعمل كل حاجة بالسمن البلدي

و بعدين نجيب البقسماط اللي بنعمل بيه البفتيك و نبطن بيه الصينية

(يعني نرش رشة في الصينية علي السمن او الزيت لحد ما يغطي كل اطراف الصينية و قعرها كمان)


و نحط نصف القرع العسلي اللي عملناه من غير ما نهرس بأه و لا حاجة

(في ناس بتحب القرع يكون مهروس او مضروب )


و نحط الكسرات المحمصة و جوز الهند المبشور

(اللي بيعملوا رجيم بأه المكسرات مافيش بتاتاً)


و نحط الطبقة التانية باقي القرع العسلي كله


و نحط علي الوش الباشاميل اللي عملناه

و في الاخر بأه علي الوش نرش رشة قرفة تدي لون و ريحة جنااان

علي فكرة في ناس بتحط نصف كمية الباشاميل تحت خالص قبل القرع في الصينية و النصف الباقي علي الوش


(ممكن تعملي كده عادي)


بس اللي بقوله ده هو اللي انا بعمله بالضبط و انتم ليكو حرية الاختيار مين فوق و مين تحت

بس كده خلاص خلصنا


نحط الصينية في الفرن بأه لحد ما جنابها و وشها يحمر

علي درجة حرارة متوسطة




_________________


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://klmthak.forumegypt.net/memberlist
 
طريقة عمل طاجن القرع العسلى
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى كلمة حق  :: قسم المراه والطفل  :: المطبخ العربى-
انتقل الى: