منتدى كلمة حق
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي

منتدى كلمة حق


 
الرئيسيةمكتبة الصوربحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طريقة عمل الكاليماري

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin


ذكر العمر : 43
تاريخ التسجيل : 19/11/2010
عدد المساهمات : 170
نقاط : 494
السٌّمعَة : 0
الموقع : السعودية مدينة الرياض

مُساهمةموضوع: طريقة عمل الكاليماري   الجمعة نوفمبر 26, 2010 3:53 pm

الكاليماري :
المقادير
كاليماري ( سبيط ) قراطيس .............. مش مفتوح
رز بسمتى او عادي
كسبره خضراء
بقدونس
شبت
نعناع اخضر او مجفف
طماطم مقطعة مكعبات صغيرة
بصل مخرط صغير
ثوم مفروم
ملح
فلفل اسود
كمون
قليل من الزيت

الطريقة
- يغسل الكاليماري جيدا و بنقع فى ماء و دقيق لضمان النظافه و عدم الظفارة و يصفى من الماء
- يدعك البصل بالملح و الفلفل
- يغسل الرز جيدا و يضاف اليه البصل و باقى المكونات ( زى خلطة المحشى النى فى نى )
- نمسك واحدة الكاليماري و نحشيها بالرز بالخلطة السابقة
- نجيب ورقه فويل و نلف فيها واحدة الكاليماري
- و هكذا مع الباقى
- نجيب حله فيها ميه و نحطها على النار لحد ما تغلي
- نسقط وحدات الكاليماري فى الماء المغلى مع اضافة الحبهان و ورق اللورو

بعد حوالى 20 : 30 دقيقة نشيل الكاليمارى من الماء

نتركه يبرد

نفك ورق الفويل من عليه

و نحمره فى الزيت لحد ما يصبح ذهبيا

يوضع فى طبق التقديم و يرش عليه بقدونس مفروم و الصوص بتاعه ( حسب الرغبه )

الصوص
بنجيب توم مقطع و نشوحه فى قليل من الزيت الى ان يصير ذهبى فاتح جدا و نضيف عليه الخل
و نشيله على طول من على النار و نرشه فوق الكاليمارى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://klmthak.forumegypt.net
 
طريقة عمل الكاليماري
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى كلمة حق  :: قسم المراه والطفل  :: المطبخ العربى-
انتقل الى: